fbpx
Book tid online

Lidt om fertilitet

Med samtale og undersøgelse af din krop skaber vi bevidsthed om, hvor mulige blokeringer eller begrænsninger kan befinde sig. Blokeringer eller begrænsninger kan have indvirkning på din fertilitet. Vi behandler det manuelt med jordemoderfaglig og fysioterapeutisk tilgang og ser samtidig på kroppen som helhed.

Med de manuelle behandlingsmetoder fokuserer vi på at optimere forholdene i dit underliv. Vi støtter funktionerne af de reproduktive organer med henblik på at skabe gode forudsætninger for en fremtidig graviditet. Se mere under arvævsbehandling.

For at øge fertilitet og opnå graviditet er det ikke nok at kroppen må være i stand til at modne et sundt æg. Herefter skal ægget transporteres via æggelederne til livmoderen. I livmoderen skal forholdende også være helt rigtige for at kunne holde på det befrugtede æg.

Fertilitet og hormoner

Hormonerne har betydning for en stor det af den reproduktive sundhed, de er med til at styre modningen fra folikel til æg, ægløsningen, opbygningen af slimhinden i livmoderen samt den rytmiske muskelsammentrækning i de reproduktive organer.

Hormonerne, ilt og næring bevæger sig gennem blodbanen, derfor er god blodgennemstrømning vigtig. Den gode blodgennemstrømning kan vi opnå ved træning og manuelbehandling af evt.  ”stift”  væv eller muskulatur.

Ubalance i dit hormonsystem giver forstyrrelser i det reproduktive system. F. eks. har øget stress i kroppen negativ indvirkning på balancen i dine kønshormoner.

Muskler

Muskulære spændinger i din bækkenbund, din ryg, dine inderlår, dine baller og dine dybe hoftebøjere, psoas-musklerne vil også kunne skabe disse mekaniske misforhold.

Kroppen er så smart indrettet, at den tilpasser sig den måde hvorpå vi bruger den. Derfor kan dårlig holdning, siddestillinger eller bevægemønstre have betydning for disse mekaniske asymmetrier. Her kan være tale om roteret lænderyg og skævt bækken som er medfødt af låsninger i led og ensidige muskelspændinger i bækkenområdet. Se mere om vores FitFertilitet der kan afhjælpe bl.a. spændinger.

Vi hjælper dig med at opdage og blive bevidst om disse asymmetrier og hvorfor de opstår. Behandlingsfokus på fertilitet vil være på at skabe biomekanisk balance, og derved opnå så optimal funktion som muligt af nerveledning, blodforsyning og muskelarbejde i og omkring de reproduktive organer.

Er du mere til fysioterapi indenfor overenskomst, så klik her og mød vores ‘storesøster’: vibyfysioterapi.dk