fbpx
Book tid online

Babytummel

Hvad er Babytummel?


Har du brug for inspiration til træning med baby? Så er Babytummel måske noget for dig. Babytummel er træning med baby i form af øvelser og lege, der har fokus på dit barns motoriske udvikling. Træningen giver dig god inspiration til lege, der fremmer og stimulerer
barnets sanser og motorik. Babytummel bruges både som leg, men bestemt også som træning til din baby, og fokus er at hjælpe dit barn godt på vej igennem sin motoriske rejse.

Et barns naturlige motoriske udvikling, vil som oftest i starten være hovedløft maveliggende, hvorfor dette også anbefales fra barnet er meget få dage gammel. Når barnet mestrer hovedløftet, begynder vi at se rul fra ryg til mave. Dernæst kommer krybestadiet, som efterfølges af kravlestadiet. Her er krydskoordinering et fantastisk og næsten uundværligt arbejdsredskab, da det bevidstgør barnet om sin højre og venstre side, og sine to hjernehalvdele, som skal lære at kommunikere og samarbejde.

På et tidspunkt vil dit barn også begynde at sidde selv. Dette kan du som forælder understøtte ved at give barnet gode øvelser, der styrker hele korsetmuskulaturen. Dette er en forudsætning for, at barnet kan sidde korrekt og stabilt selv.

I mine babytummeltimer vil vi have fokus på den motoriske udvikling, som vil være alderssvarende til dit barn. Det kunne for eksempel være øvelser, der har fokus på tril eller krybe/kravleteknik. Derudover er det vigtigt at sætte fokus på alle barnets sanser, da en god udvikling i disse er essentielt for den generelle motoriske udvikling.

Babytummel afsluttes hver gang med øvelser, der giver god ro omkring dit barn. Der vil ligeledes være fokus på korrekte bærestillinger som er mest hensigtsmæssige for både mor og barn.

Babytummel er et fantastisk redskab til mor-baby træning og giver jer et skønt samvær, samtidig med det er en god screening af, om dit barn er godt med rent motorisk.

Hvem underviser?

Holdet varetages normalt af børne- og baby fysioterapeut Julie Würtz, men da Julie pt. er på barsel, udføres Babytummel holdtræningen af klinikkens ejer Tina Rasmussen. Tina har mange års erfaring som træner og som fysioterapeut -og derudover har hun deltaget i mangeårig sparring med klinikkens jordemoder Laura Hansen og klinikkens GynObs fysioterapeut Nanna Holm.

Træningsformen har afsæt i relevant viden om baby-fysioterapi og om børns tidlige motoriske udvikling, samt Tinas egen erfaring med mor-baby træning.

Vi lægger en stor glæde og engagement i, at vejlede jer og give jer redskaber til en god træning med jeres baby, samt gode redskaber med på vejen, til at gøre dit barns motoriske udvikling, så god som muligt.

Vi vil glæde os til at se dig til en sjov og hyggelig babytummel-træning!

Hvornår er der træning?

Babytummel foregår hver tirsdag fra 11.00-12.00 og vi har nyt holdopstart d. 26 Oktober.
Dit barn skal være mellem 3 og 7 måneder for at kunne deltage. Prisen for et forløb på 5 gange med Babytummel er 750 kr. Holdet kan ikke bookes online, tilmelding skal ske på 50270412 eller mail@fysfertilitet.dk

Er du en del af en mødregruppe, og kunne I tænke jer noget inspiration til træning med baby? Så kører jeg også ud til jer. Det kan også være i forbindelse med generelle råd og vejledning i forhold til hvor jeres børn er motorisk, og hvad I selv kan gøre for at hjælpe dem godt på vej. Prisen for en times mødregruppe-babytummel, og fantastisk mor-babytræning koster 900 kr. inkl. kørsel (såfremt det foregår i Århus-området). Skriv eller ring til klinikken for at aftale tidspunkt.