fbpx
Book tid online

Arvævsbehandling

Arvævsbehandling er for dig der har synligt eller usynligt arvæv. Læs med nedenfor og bliv klogere på arvæv og behandlingen her af.

Arvæv kaldes også klistervæv, det er væv som klistrer sig sammen og derfor med tiden bliver mindre smidigt end normalt væv. Denne manglende smidighed bevirker at blodgennemstrømningen derfor nedsættes og kan dermed medføre både smerter og nedsat fertilitet. Arvæv kan være synligt, altså arvæv fra operationer eller andre traumer, men kan også være usynligt og stamme fra infektioner i underlivet også urinvejsinfektioner, PCO(S), overgreb og lignende. Arvævsbehandling kan være vejen frem til at afhjælpe både smerter og fertilitetsproblematikker med en ikke-medicinsk tilgang.

Manuelbehandling af arvæv
Her ses hvordan en manuelbehandling kan foregå.

Manuel arvævsbehandling

Inde i bughulen ligger vores organer omkredset af bughinde. Bughinden har den effekt både at holde vores organer på deres rette plads, men sørger også for at de let glider over hindanden ved bevægelse. Det vil sige altid! Forestil dig nu at der så kommer strukturer af spindelvævslignende karakter og klistre sig fast på kryds og tværs af organerne. Det er præcis det der sker, når der opstår arvævsdannelse. Jo længere tid der går, jo mere rigid bliver spindelvævet og des flere gener kan der opstå.

Den manuelle del af arvævsbehandlingen sætter fokus på først og fremmest at lokalisere og fornemme omfanget af arvævet. Herefter kan man med massageteknik og udspænding løsne op i arvævet. Det gøres ved, at man sætter stræk på vævet i forskellige retninger.

De manuelle behandlingsmetoder tager udgangspunkt i bl.a. Mojzisovà-metoden, derudover hentes der viden fra Mercier-metoden.

Akupunktur

Akupunktur kan bruges i forbindelse med arvævsbehandling, hvis der er tale om synligt arvæv. Ved at gøre brug af akupunktur, kan man “snyde” kroppen til at tro, at der på ny er opstået en skade i vævet. Dermed øges blodgennemstrømningen i og omkring aret/arvævet. Derved kan vi på ny arbejde med vævet for at skabe mere smidighed.

Laser

Med Low Level Laser Therapy (LLLT) er vi i stand til at lave arvævsbehandling på vævet i dybden. Laser er med til at sætte fart på helingsprocesserne og øge cirkulationen. LLLT er med til at dæmpe den inflammation der opstår i vævet når først vi begynder at arbejde med det. Derudover så afgiver laser en behagelig varme, der kan være med til at afslutte behandlingen med en dejlig ro og lindring af spændt muskulatur.

Skal du høre mere om behandlingen, så skriv os en mail@fysfertilitet.dk eller ring til os på tlf. 50 27 04 12. Du kan også booke en tid øverst i hjørnet, eller benytte linket her hvis du vil se vores prisliste.